NIEUWS

8

apr

Koen ter Haar Ondernemer van het jaar gemeente Tubbergen

Gisteravond is Koen ter Haar van Varkenshandel ter Haar – Posthouwer en Rundveehandel Frans ter Haar uitgeroepen tot ondernemer van het Jaar.

Niels Hofsté van Niels’ Grill & Smoke en Niels’ Slagerij werd gekozen tot Starter van het jaar. Tevens mocht hij de publieksprijs mee naar huis nemen.

De Juryvoorzitter Edmond van der Arend zei over Koen het volgende: “Op het bedrijfsterrein hadden we direct in de gaten dat het gaat om een ondernemer die oog heeft voor details. Wat ons ook opviel dat je jong bent begonnen met ondernemen. Je vader heeft de basis gelegd. Wat we zagen dat sinds je in het bedrijf bent gekomen er veel veranderd is, het bedrijf is gegroeid, jullie zijn uitgegroeid van een traditionele commissionair naar een ketenregisseur. Jullie kiezen voor transparantie, digitale terugkoppeling van gegevens. Jullie maken dingen zichtbaar waarbij je in een keten wilt samenwerken om samen tot een beter eindproduct te komen.”

Koen ter Haar over de over de overwinning:
“Ik ben blij en varrast dat we de ondernemersprijs gewonnen hebben. De afgelopen twee jaar hebben de rundvee- en varkenssector te maken gehad met de moeilijkste omstandigheden van wellicht wel 100 jaar. Tal van externe factoren, zoals de corona, de gedwongen sluiting van slachterijen, Afrikaanse varkenspest in Duitsland en een onbetrouwbare overheid hebben diepe sporen nagelaten in onze sector. Ook voor ons bedrijf en iedereen die bij ons bedrijf betrokken is heeft dit impact gehad.

De nominatie voor de ondernemersprijs zorgde bij mij in éérste instantie voor een dubbel gevoel. Genomineerd worden tijdens de moeilijkste omstandigheden voor onze sector en ons bedrijf ooit? Boegbeelden uit de sector met een staat van dienst van meer dan 40 jaar die aangeven: ‘dit hebben we nog nooit mee gemaakt. Nog nooit zo lang en zo heftig.’ En dan genomineerd worden…

In een dergelijke tijd wordt je bedrijf op de proef gesteld. Hoe ga je als bedrijf om met de situatie? Juist in deze tijd werd extra veel gevraagd van ons bedrijf en dan in het bijzonder van al onze medewerkers. Ondanks alle tegenslagen hebben wij ons hier goed doorheen geslagen. We kunnen met trots zeggen: ons bedrijf staat op een stevig fundament! Daarom draag ik deze nominatie op aan de mensen die het verschil maken in onze onderneming: onze medewerkers!”

Op de foto vlnr. Hilde Berning (Wethouder), Koen ter Haar (Winnaar Ondernemer van het jaar), Frans ter Haar, Niels Hofsté (Starter van het jaar en winnaar publieksprijs), Edmond van der Arend (Juryvoorzitter)